Media Guide

Media Guide on aikuisen opas muuttuvaan mediamaailmaan

Media Guide sisältää helppolukuista tietoa muun muassa journalismin etiikasta, sananvapaudesta sekä sosiaalisen median kriittisestä luennasta. Luettavissa englanniksi ja arabiaksi.

دليل إعلامي

ممارسات وأخلاقيات الصحافة للبالغين

يوفر الدليل الإعلامي معلومات عملية سهلة القراءة حول أخلاقيات الصحافة، حرية التعبير، القراءة النقدية لوسائل التواصل الاجتماعي، والمناصرة الإعلامية. الدليل الإلكتروني متاح باللغتين الإنجليزية والعربية.

Toimittajan opas

Toimittajan opas auttaa uutisoimaan kehitysmaista monipuolisesti, löytämään lähteitä myös globaalin etelän maista ja välttämään stereotypioita. Toimittajan opas lisää myös kansalaisten tietoisuutta globaaleista kehityskysymyksistä. Opasta voi lukea suomeksi ja englanniksi.

Toimittajan opas -sivuille

Tietoa sivustosta

Tämä on Kvs-säätiön (Kansanvalistusseura sr.) ylläpitämä mediaopassivusto, johon on koottu erilaisia mediakasvatusmateriaaleja suomeksi, englanniksi ja arabiaksi. Oppaat on tuotettu yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Vuonna 2020 päivitetty Media Guide sekä siihen liittyvät pedagogiset materiaalit ovat osa Kvs-säätiön vuodesta 2015 jatkunutta kehitysyhteistyötä Palestiinassa. Ohjelmassa tuetaan Palestiinan kansalaisyhteiskunnan rakentumista medialukutaitoa vahvistamalla ja tuottamalla opetusmateriaaleja. Kumppaneina toimivat Birzeitin yliopiston viestinnän täydennyskoulutuskeskus Media Development Center (MDC) ja Betlehemin yliopiston erillislaitos Institute for Community Partnership (ICP). Ohjelmaa on rahoitettu Suomen kehitysyhteistyön määrärahoilla kansalaisjärjestöille.

Toimittajan opas on laadittu Kvs-säätiön, Viestintä ja kehitys -säätiön Vikesin ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kansainvälisessä yhteistyöhankkeessa. Se rahoitettiin ulkoministeriön valtionavustuksella järjestöjen kehitys- ja globaalikasvatukseen.

Kansanvalistusseura
Ulkoministeriö
Viestintä ja kehitys -säätiö
Haaga-Helia
Birzeit University
Media Development Center